April 2007

Terug naar Home

27 april 2007
Wat ook zo gek is (5)


Toch pech dus. Hondenpoep aan mijn schoenen. De bruine smurrie zit diep tussen het profiel van mijn sportschoenen. Dat krijg ik er nooit goed af. Zielig loop ik door.

Tien stappen later hoor ik wat. Wat? Het is een beekje. Helder water dat voorbij klatert. Precies goed om mijn schoenen in af te spoelen. Is de pech weer omgeslagen in geluk.

Ik ga zitten en maak mijn schoenen schoon. Mijn voeten zijn ook warmgelopen. Ik steek ze in het koele water. Lekker is dat. Ik wiebel mijn tenen in het zacht stromende water. Hier blijf ik een poosje zitten. Tot over twee weken.

Reageren?

1 reactie


26 april 2007
Wat ook zo gek is (4)


Het is mooi lopen hier. In het bos kun je goed nadenken over pech of geluk. Kabouters heb ik nog niet gezien maar wel veel jonge groene blaadjes. Iemand moet die toch groen gemaakt hebben? Kom op, kabouters, maak es wat herrie!

Veel om te bekijken. Dat komt door de langzaamheid. Vogels zie ik, zelfs een kikkertje, en er ritselt wat. Dat had ik gemist als ik was doorgefietst. Misschien was mijn lekke band dan toch geen pech.

Ik kijk de hele tijd om me heen, duizenden dingen. Zoals hondenpoep. Die zie je heel goed. Vooral van dichtbij. Het zou wel leuk zijn als ik dat had gezien voordat ik erin ging staan. Splet.

Reageren?25 april 2007
Wat ook zo gek is (3)


Gelukkig heb ik een boterham met pindakaas bij me. Die eet ik lopend op terwijl ik nadenk. Is het nou pech dat ik een lekke band heb of toeval? Of is het pas pech als ik ook mijn mobieltje vergeet? Of is dat dubbele pech? Wanneer wordt toeval eigenlijk pech?

Er is een bekend voorbeeld van toeval dat omslaat in pech. Dat is de boterham die valt en dan altijd met de besmeerde kant op de grond valt. Net zo'n boterham als deze hier. Klopt dat?

Iemand heeft dat onderzocht met een boterham die van de tafel schuift. Die valt altijd met zijn besmeerde kant op de grond. Dat komt doordat de boterham, terwijl hij van de tafel valt, kantelt. In zijn val draait hij precies een halve slag om zijn as en de boterham valt inderdaad met de beboterde kant op de grond.

De Britse journalist Robert Matthews bedacht een formule om uit te rekenen waarom. Met een paar simpele wiskundige bewerkingen toonde hij aan dat een tafel minstens drie meter hoog moet zijn voor de beboterde zijde boven landt.

Maar ja, dat geldt alleen voor een boterham die van tafel valt. Wat nou als hij uit je hand valt? Zal ik het eens proberen met mijn boterham met pindakaas? O, hij is bijna op, te laat. Jammer. Ik zou best willen proberen om het toeval te beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat het geen pech wordt. Maar hoe?

Intussen is mijn achterband 0 cm dik. Leeg en plat is hij, en ik duw mijn fiets door het bos. Mijn boterham is op. Brpp.

Reageren?

1 reactie23 april 2007
Wat ook zo gek is (2)


Daar sta ik dan. Op een fietspad. Prachtig landschap met een mooi uitzicht vol bomen en struiken en paashaasjes en blauwe lucht. Maar met een platte band.

Een mobieltje zou handig zijn. Vooral als je het bij je hebt. Maar mijn mobieltje ligt thuis, op tafel. Ik wilde het meenemen, maar de deurbel ging, de postbode, toen vergat ik het. Toevallig is dat, net als ik het nodig heb vergeet ik het. Niet bellen dus, maar lopen. Hmm.

Reageren?

1 reactie19 april 2007
Wat ook zo gek is (1)


Een lekke band. Waarom heb je dat altijd op het slechtste moment? Op de helft van de reis dus.

Dat je OF heel ver terug moet lopen. OF heel ver door moet lopen. Best wel erg ver. Maar nooit dus, dat je band leeg loopt, net als je de straat uit fietst. Ik heb altijd pech.

Pffffft.


Reageren?16 april 2007

Parkeren met een SUVHet viel me op. Vanochtend liep ik langs een parkeervak waar een auto scheef in geparkeerd stond. Nou ja, scheef. Hij stond met één wiel op de stoep, twee wielen in het vak en het vierde wiel in het vak ernaast. Behoorlijk slordig neergezet dacht ik nog.

Toen zag ik dat het een terreinwagen was. Ook wel SUV genoemd, of PC-Hooft tractor.

Dat van die tractor klopte wel. De auto was groter dan de tractoren die ik wel eens zie. Ook was hij lomp en blijkbaar te breed om in een parkeervak te passen. Zou dat zo moeilijk zijn met een SUV? Had de bestuurder altijd al moeite gehad met parkeren? Of kún je een terreinwagen niet anders neerzetten dan met een paar wielen op de stoep omdat de auto nou eenmaal gebouwd is voor het ruigere werk? Ik ben er nog niet uit.


Reageren?

1 reactie6 april 2007

Waarom is de maan geel?Dat vraag ik me al heel lang af.

En dan wil ik dus écht weten waarom, niet dit -geeuw- antwoord.

Ik bedoel, misschien is de maan wel geel om de mollen bij te lichten als ze 's nachts een stukje van de onderkant van worteltjes af knagen. Maar dat is niet zeker. Wie weet er iets beters?


Reageren?

1 reactie1 april 2007

Paaseitjes & Sonja BakkerDe paasdagen komen eraan. Uh-oh, hoe ga ik een excuus vinden om chocolade-eitjes te eten? Véél paaseitjes te eten? De oplossing: je zegt dat het in het Sonja Bakker dieet past.

Je vertelt gewoon dat je hebt gehoord van een speciaal Sonja Bakker recept voor Pasen. Magere kwark met paaseitjes. Daarvoor moet je wel de paaseitjes gaan zoeken in het bos. Als je ze wilt vinden moet je een heel eind door het bos lopen, bukken, opstaan, graven, je uitrekken, onder struiken kruipen, in bomen klimmen. Allemaal beweging. Waarmee je allemaal calorieën verbruikt. Die je weer aan moet vullen door chocola te eten. En dat doe je dus met dat recept, magere kwark met paaseitjes.

Zucht. O-kee, hier is geen woord van waar. Sorry Sonja. Maar als je nog een excuus zoekt om je bewusteloos te eten aan chocolade-eitjes… alsjeblieft.

Reageren?

2 reacties