April 2009

Terug naar Home25 april 2009
Welkom vreemdeling-7 (slot)Ben wist niet of het een echte vlammenwerper was die op de borst van het mannetje bungelde, maar het ding zag er agressief uit. Het mannetje trouwens ook. Met snelle stappen kwam hij naar het veldje. Ben schoof op handen en tenen achteruit. De geit snuffelde aan zijn billen. 'Kst!'

Het mannetje stopte hij het hekje, richtte zijn apparaat en ZWOESJ!, het hekje was verkoold. Ja, absoluut een vlammenwerper. Ben schoof versneld achteruit, tegen het hok van de geit aan, verder kon niet. Het mannetje liep het veldje op, naar hem toe. Of nee, naar de geit toe.

De geit stond stil. Het mannetje richtte zijn vlammenwerper maar het maakte geen indruk. Het dier bewoog alleen zijn oren. Ben deed zijn ogen dicht. Haalde het mannetje de trekker over?

Nee. Ben hoorde het mannetje een vreemd geluid maken tegen de geit dat klonk als 'qurouik qua krii?' De geit knipperde met zijn ogen. Nog een keer probeerde het mannetje het. Nu kon Ben hem wel verstaan. Het mannetje sprak tegen de geit: ' Breng me naar uw leider.'

Reageren?

19 april 2009
Welkom vreemdeling-6

Onderuit het ruimteschip scheen een straal licht omlaag. Daarlangs zweefde een mannetje, ongeveer zo groot als een Laaf, naar beneden. Maar dit was geen vriendelijke Laaf.

Ben kneep zijn ogen tot spleetjes. Dat mannetje zag eruit als iemand van de insectenverdelging. Of als één van de Ghost Busters uit de gelijknamige film. Een soort vlammenwerper voor zijn borst, een grote tank op zijn rug, een helm op met een masker, en daarachter blauwig licht.

Het mannetje stapte op het grasveld en keek rond. Ben dook over het hekje van de geit heen. Hij drukte zich plat tegen de grond - de geit kwam nieuwsgierig aanlopen. 'Ga weg!' siste hij, maar daar luisterde dat eigenwijze beest natuurlijk niet naar. Het was trouwens toch al te laat.

Het mannetje keek zijn kant op en piepte. Het blauwe licht achter zijn masker werd even feller, toen weer gewoon, en het mannetje begon te lopen. Zijn kant op.

Reageren?

11 april 2009
Welkom vreemdeling-5

Ademloos keek hij omhoog. Licht zoemend daalde een ruimteschip, nou ja, schipje, in hun tuin. Het was zoals een vliegende schotel hoorde te zijn. Glimmend, rond, van licht metaal, raampjes aan de bovenkant, een lichtkrans en pootjes aan de onderkant, nou ja, een vliegende schotel.

De geit was vergeten.

Bof, met een bijna onhoorbaar plofje raakten de pootjes van de schotel de grond.

Alle science fiction films die hij had gezien, draaiden door elkaar heen in zijn hoofd. Screamers, Robocop, Close encounters of the third kind, Star Trek, Terminator 1-7, Back to the future, Independence Day, I Robot, Men in Black, The Matrix, Star Wars, The X files en natuurlijk ET. Phone home!

Zelfs spelletjes kwamen naar boven. Space Invader - bliep bliep bliep tsjoeouww - weer een vijandelijk ruimteschip ontploft.

Eh, vijandelijk?

Reageren?

6 april 2009
Welkom vreemdeling-4

'Ben! Word eens wakker!!'

O nee. Hij deed zijn kamerdeur open en riep: 'Ik ben wakker!'

Zijn moeder onderaan de trap. 'Het regent. Ga jij de geit even in zijn hok zetten?'

'Moet dat? Ik ben nog niet aangekleed.'

'En snel graag. Als de geit kou vat, is je vader niet blij.'

In zichzelf mompelend trok Ben een shirt, broek, sokken en laarzen aan. Die stomme geit, belachelijke hobby van zijn vader, geitenkaas wilde hij ooit maken, jazeker, geitenkaas maar dat was natuurlijk nog nooit gebeurd. De geit stond op een veldje achterin de tuin en hij was heel gevoelig voor kou - zei pa. Dus wie moest hem steeds in zijn hokje zetten?

Chagrijnig trok Ben zijn regenjas over zijn hoofd, liep naar buiten, de tuin door. De regen spatte hard op zijn capuchon. Waarom moest dat veldje helemaal achterin de tuin liggen?

Nog meer druppels op zijn hoofd. Zo veel dat het wel één geluid leek. Hij bukte wat dieper om geen regen in zijn gezicht te krijgen. Maar.. het regende helemaal niet meer. Wat was dat dan voor gezoem?

Een grote schaduw viel over hem heen.

Reageren?