Juni 2007

Terug naar Home

23 juni 2007
Onbewoond eiland, maar dan anders


Stel, je moet op vakantie. Iemand moet toch die vrije dagen opmaken. Dan maar beter zelf doen.

Nou is op vakantie gaan net zoiets als verhuizen naar een onbewoond eiland. Het is een soort afgeslankte versie daarvan. Je gaat naar een andere plek en wat je bij je hebt, moet allemaal in een koffertje passen. Daarom neem ik nooit veel mee. Behalve een boek.

In dit geval een boek dat ik al heel lang wilde lezen.

Over drie weken hoop ik het uit te hebben. By the way, zal ik ook een chocolade milkshake ... neuh.


Reageren?
21 juni 2007
Onbewoond eiland


Stel, je vertrekt naar een onbewoond eiland. Eten en drinken is er genoeg. Je mag je eigen kleren meenemen. Meer dan een zwembroek heb je niet nodig, maar goed. Daarnaast mag je nog een paar dingen meenemen, maar van elk ÚÚn.

Je mag 1 liedje op je Ipod zetten. Er mag 1 lekkernij mee. 1 boek gaat mee. En 1 ding naar keuze - dat natuurlijk wel in je plunjezak moet passen. Wat ga je kiezen?

De lekkernij weet ik al wel. Een chocolademilkshake van de snackbar op de hoek. Zouden ze ook emmers hebben?


Reageren?
20 juni 2007
Geluidjes (2)


Dus een eend zegt 'kwak'. En een pingu´n?

Ik dacht dat pingu´ns 300 geluiden maakten. Die allemaal 'sneeuw' betekenen. Net zoveel geluiden als in dat verhaal waarin Eskimo's 300 woorden hebben voor sneeuw. Helaas is dat verhaal niet waar.

Mijn nieuwe gok is dat pingu´ns maar ÚÚn geluid kennen. Ze zeggen 'Whieeeeeeee!' Handig als je van een gletsjer af roetsjt.


Reageren?
15 juni 2007
MP3 in de trein

(zie ook: In de trein 1 en 2, januari 2007)

Jippie! Wat een zegen: MP3-spelers kunnen tegenwoordig niet meer loeiknetterhard gezet worden. Ze zijn namelijk begrensd.

Klinken MP3-spelers hard dan? Echt wel. Als je wilt weten hoe hard, dan moet je in de trein gaan zitten. Ruw geschat, op het gehoor, hebben 10 van de 8 treinreizigers een Ipod, Neo Zazz of Creative Zen Vision. Die ze allemaal flink hebben aangezet. Het geluid komt van alle kanten. Quadrafonie is er niks bij.

Gelukkig is er voor alles een oplossing. Als je last van teveel herrie hebt, koop je gewoon zelf een MP3-spelertje. Een Zolid Z-904 bijvoorbeeld. Dopjes in je oren en je kunt genieten van je eigen muziek. Voor de verandering.


Reageren?

1 reactie


13 juni 2007
Geluidjes


'Kroeiwk' is een goed geluid. Of 'boe'. Of 'prie-prie-prie!'.

Zoveel geluidjes. Zelfs, zelfs 'olÚ' zou nog kunnen.

En toch zegt een eend 'kwak'. Hebben eenden geen fantasie?


Reageren?
12 juni 2007
Nog wakker?


Het onderzoek gaat door. Wat voor type mens ben jij? Zie hieronder.

Van mezelf weet ik al iets meer. Ik ben een kei in het procrastineren. Huh?

Uitstellen dus. Als het vandaag niet hoeft, kan het overmorgen ook. Een houding op mijn lijf geschreven, alleen dus niet met wakker worden. Daar werk ik nog aan.


Reageren?

1 reactie


8 juni 2007
Wakker geworden


Goed, er zijn dus 3 manieren om je dag te beginnen.
1. Langzaam
2. Snel
of
3. Uitgeslapen

Stel je bent type 1. Jij wilt wakker worden in een bepaalde volgorde. Je stelt het uit, zogezegd. Mijn vraag is: Doe je dat ook bij andere dingen?

Ben je dan ook type 1 met eten? Dat betekent: eten in een bepaalde volgorde. Bijvoorbeeld het lekkerst tot het laatste uitstellen. Dus dat je eerst de spaghetti sliertjes eet, dan de stukjes paprika en dan pas de stukjes gehakt ertussenuit prikt.

Huiswerk maken dan. Je kunt dat meteen doen als je thuis komt. Geen uitstel. Dat zou passen bij type 2, de snelle wakker worder. Interessant.


Reageren?6 juni 2007
Niet wakker worden


Correctie op het stukje hieronder: er is nog een derde manier om wakker te worden.

Wachten tot je uitgeslapen bent. Het is even wennen, maar je zult zien dat je ogen vanzelf open gaan als je uitgerust bent. Wakker worden zoals het bedoeld is. Het kan eigenlijk alleen in de vakantie.

Mijn advies: geniet van die vakantie. Geen afspraken, geen prikklok, geen Outlookagenda. Een lege dag ligt voor je. Hmmmmmm.


Reageren?3 juni 2007
Wakker worden


Er zijn twee manieren om op tijd wakker te worden. Snel of langzaam.

Snel. Je zet de wekker op half zeven 's ochtends. De wekker gaat, je geeft de wekker een lel en je stapt uit bed. Naar de badkamer. De dag is begonnen.

Langzaam. Je zet je wekker op zes uur 's ochtends. De wekker gaat, je slaat hem zonder te kijken uit. Je slaapt door tot 4 minuten later de wekker weer gaat. Weer slaan, weer slapen. Vier keer gaat dat door, tot de wekker stil is en jij lekker slaapt. Opeens schrik je wakker van de buurman die de deur dichtgooit. Shit! Nu moet je er echt uit. Geeuwend sleep je jezelf de badkamer in, waar je snel doucht want het is ... wat? Is het al kwart voor zeven? Dat haal je nooit meer! De dag is begonnen.

Ik ben van de snelle manier. Maar ik laat me graag overtuigen met goede argumenten.


Reageren?