Juni 2009

Terug naar Home19 juni 2009
Het graf met het lichtje - 3

Wat betekent dat knipperen eigenlijk? Een trein zal hier niet komen, die zou je trouwens allang gehoord hebben. Alles om me heen is doodstil.

Is het een gewone lamp? Even kijken. Oh, het grafje zelf is niet van gras, zoals ik eerst dacht, maar van steen. Van die grijze steen die ze gebruiken voor graven. Staat er iets op? Ik buig me dieper over het graf.

Ja, bovenaan de steen staat iets. Een paar woorden. Met het nog steeds knipperende lampje kan ik ze niet goed lezen. Ik leun met mijn ene hand op het graf, buig nog iets verder naar voren. 'Voor mijn geliefde '

De grijze steen waar ik op leun, klapt weg. Ik kan me niet tegenhouden en duikel voorover het gat in. Help! Ik val. En val. En val. En val.

Reageren?

9 juni 2009
Het graf met het lichtje - 2
Een ietsjepietsje nerveus ben ik wel. Ik ben tenslotte over een hek geklommen van een vreemd huis, en sluip door de tuin. Het is behoorlijk donker. Een halve maan staat ver boven me. Hij geeft net genoeg licht om te zien waar ik loop.

In die hoek moet het zijn. Heel voorzichtig zet ik mijn voeten neer. De teckels mogen me niet horen. Het is bijna middernacht. Het huis is donker en dat moet zo blijven.

Waar was het nou? Ik zie het graf nog steeds niet. En het lichtje ook niet - vreemd. Ik loop langs het hek. Aha, hier is het. Dit zijn de steentjes, ja hoor, het is een klein graf.

Het lichtje is uit. Maar als het niet 's nachts brandt, wanneer dan wel? Ho, het brandt toch. Nee, toch niet. Toch wel. Toch niet. Toch wel. Aha, het knippert. Net een spoorwegovergang als er een trein aankomt.

Reageren?

2 juni 2009
Het graf met het lichtje - 1

Ik fiets door een heuvelachtig landschap - alweer? Ja, alweer. Langzaam, want bergop, passeer ik een vrijstaand huis. En een grote tuin die evenwijdig aan de weg loopt. En een hek. En een oprit. Een vrij forse vrouw zit bewegingloos op de veranda.

Opeens: geluid. Whof, whof, whof. Twee logge teckels rennen achter het hek met me mee en blaffen schor. Jammer jongens, het maakt niet veel indruk.

Het eind van de tuin. Wat is dat? Een langwerpig stukje gras met steentjes erom. Ongeveer zo groot als een flinke hond. Er staat een klein lantaarnpaaltje bij. Het is een graf met een lichtje.

O nee. Nu kan ik niet anders dan vanavond, als het donker is, terugkomen. Hoe weet ik anders wanneer dat lichtje aangaat?

Reageren?