Mei 2008

Terug naar Home29 mei 2008
Heavy stuff 2
Pa drukte op een paar knoppen. Hij gromde tegen Japie: 'Van gewicht, zei hij dat zo?'
Japie knikte. De telefoon piepte terwijl pa naar het ingekomen nummer zocht.

'Dacht ik het niet, tis die takkehond,' pa smeet de telefoon terug op tafel. Japie dacht dat hij er iets af zag springen. Ja. Het klepje van de batterij stuiterde op de grond.
'Hij zou terugbellen,' zei Japie nog een keer.
Pa hoorde het niet. Hij beende de kamer uit, naar het schuurtje.

Reageren?
1 reactie


26 mei 2008
Heavy stuff 1

Een raar telefoontje was het wel. Een man belde en zei: 'Is je vader thuis?'
'Nee,' had Japie naar waarheid gezegd.
'Ik wil een gesprek met hem. Van gewicht. Ik bel terug, ja?'
'Dat is goed,' had Japie gezegd. Verbaasd legde hij de telefoon neer. Een gesprek van gewicht, wie zei dat nou? En wat betekende zoiets?

Zijn vader leek het wel te weten. Toen hij de boodschap overbracht, 's middags om half drie, toen pa thuiskwam met zijn bouwkleren nog aan en snel een biertje dronk voor hij die twee kamertjes ging stuken, verslikte pa zich in de eerste slok. 'Wie was het?' vroeg hij hoestend.
Japie haalde zijn schouders op. 'Kweenie.'
Zijn vader zette zijn flesje neer. Hij leek geen trek meer te hebben. 'Geef die telefoon. Ik heb nummerherkenning.'

Reageren?20 mei 2008
High five


De enorm gele volle maan hing laag. Het was helder, koud en middernacht.
Ik fietste door een laantje met jonge kastanjebomen. Ze hadden rode bloesems.
De boom voor me bewoog, leek het, of kwam die tak niet omlaag?

Toch wel. De tak zakte een stukje. De frisse, jonge blaadjes hingen op precies de goede hoogte om ..

Ik gaf de boom een high five. Ristelend accepteerde hij het. Ik fietste voorbij en keek om. De tak was weer gewoon in de boom opgegaan. Niemand zag het. Alleen de volle maan.


Reageren?19 mei 2008
313

Ik word wakker. Het is donker en iemand houdt me vast. O nee, de lakens zitten om me heen gedraaid. Ik zweet als een otter. Worstelend trek ik de lakens los, gooi ze van me af. Hijg! Even ademhalen.

Waar ben ik? Waarom ben ik wakker? Hoe laat is het?

De rode cijfertjes op mijn wekker zijn duidelijk te zien in het pikkedonker. 3:13. Dertien minuten over drie. In de nacht, dus.

Wat een slechte tijd om wakker te worden. Waarom niet om 10:30, in de ochtend, zodat ik lekker uitgeslapen ben, dus! Of voor mijn part om 7:30 in de ochtend. Nog steeds uitgeslapen. Maar nee, het moet zo nodig 3:13 zijn. Daar is trouwens toch iets mee?

Donald Duck.

Natuurlijk. Nu lig ik helemaal klaarwakker. Het is het nummerbord van de auto van Donald: 313. Volgens de eerste tekenaar van Donalds auto is dat geen toevallig nummer. Het betekent 3 x 13. Oftewel superveel ongeluk. Dat is ook zo, want Donald heeft bij ieder baantje enorme pech.

Ongeluk dus. O jee. Wat kan er mis gaan terwijl ik hier op bed lig. Veel! Het plafond kan naar beneden komen. Een verdwaalde Scud raket kan de slaapkamer binnenvliegen. Termieten kunnen de poten onder mijn bed vandaan knagen. Ruimtewezens kunnen me hersenspoelen. Een eskadron muggen kan 3,5 liter bloed uit me zuigen.

Ik hoop dat de wekker gauw op 3:14 springt.

Reageren?16 mei 2008
Snelle kilometers


Als je in een auto rijdt, gaan de kilometers op de snelweg soms supersnel voorbij. Maar soms juist berelangzaam. Hoe komt dat?

Om dat uit te zoeken heb ik proefondervindelijk een heel eind gereden. En ja, de kilometers gaan veel sneller als je iets te doen hebt. Nee, geen Sudoku invullen achter het stuur. Een DVD'tje kijken, een waterverfschilderij maken of de inhoud van je portemonnee controleren op Griekse Euro's terwijl je rijdt is ook niet aan te bevelen. Bij onze proef bleek kletsen het beste te werken. Ook wel ouwenelen, lullen, praten, rebbelen of converseren genoemd.

Beppen dus met je medepassagier. Over van alles en nog wat, dat leidt de aandacht van de lange stukken snelweg af en zorgt ervoor dat je snelle kilometers maakt. Als je nog met vakantie moet, een tip. Zorg voor veel geouwehoer.


Reageren?12 mei 2008
Poepval
Toeval of poepval?

We waren in de Amersfoortse dierentuin, mooie dierentuin trouwens. Een olifantje stond in zijn vijver te spelen. Met zijn slurf sloeg hij door het water en spetterde alles nat.

Intussen stond hij in het vijvertje te poepen. Fraaie ronde keutels. Ik dacht 10 keutels te tellen, die naar schatting elk een kilo wogen.

Reageren?
1 reactie


5 mei 2008
Nutteloze weetjes 1
Hoeveel poept een olifant?

Meer dan 10 kilo per dag. Jazeker.

Reageren?
1 reactie