Mei 2009

Terug naar Home

21 mei 2009
Way to Ziggo

Een brief van kabelexploitant Ziggo. Of ik 15 euro 90 wil overmaken op onderstaand rekeningnummer. Hm?

De kabelfacturen worden altijd automatisch betaald. Een raadsel dus waarom men 15,90 apart wil hebben. Geen nood, er wordt verwezen naar de site. Als ik dat wil, moet ik daar een account aanmaken door in een elektronisch formulier een hele rits persoonsgegevens in te vullen en als laatste mijn klantnummer. Klantnummer?

Als ik veel later heb ontdekt dat mijn klantnummer op dezelfde brief staat, zou ik in mijn gloednieuwe account kunnen zien wat de factuur van afgelopen maand is. Maar waarschijnlijk geen woord over die extra 15,90. In dat geval kan je ook Tess, de elektronische assistente, een vraag stellen.

In een Nijntje schermpje zou ik dan de vraag inkloppen: 'Waarom moet ik 15,90 betalen?'
Tess denkt na. 'Diensten van Ziggo betaal je via automatische incasso. Bekijk meer informatie over je factuur en betalen op deze pagina. Mocht de automatische incasso mislukt zijn, maak het factuurbedrag dan over naar 931377 t.n.v. Ziggo B.V. te Groningen onder vermelding van klant- en factuurnummer.'
Ik klop in: 'Dat heb ik al gedaan. Welke 15,90 gaat het om?'
Tess denkt na. 'Het spijt me maar ik begrijp de vraag niet..'
Ik klop in: '15 euro 90! Ik kan niets vinden!!'
Tess denkt na. 'Ik kan geen antwoord vinden op deze vraag.'
Ik klop in: 'Misschien moeten ze je eerst hersens geven.'
Tess denkt na: 'Zullen we het over Ziggo hebben?'
Ik klop in: 'Wat is dit voor %&$#@# systeem?'
Tess denkt na: 'Het spijt me maar ik heb je niet begrepen. Stel je vraag alsjeblieft anders. Misschien begrijp ik je dan beter. Of vraag het aan een van mijn collega's via het Online Contactformulier.'
Ik ga onder een koude douche staan om af te koelen.

Tenminste, dat zou moeten als ik dat allemaal had gedaan. Zo moedig was ik niet. In plaats daarvan heb ik 15,90 overgemaakt. Ik wil er niets meer over horen.

Reageren?

9 mei 2009
Kanarie luchten

Ik fiets door een heuvelachtig landschap. Het is prachtig weer en ik kijk om me heen - wasda? Een vrouw loopt met een kooitje in haar hand de tuin in. Ze zet het kooitje op tafel, in de zon. In de kooi zit een gele kanarie. Ze gaat er nog eentje halen.

Kanaries luchten. Misschien snapt de kanarie er zelf iets van?

Reageren?
1 reactie
1 reactie