Maart 2008

Terug naar Home
29 maart 2008
Helpdesk


Prr-prr

Prr-prr

Prr - 'Dit informatienummer kost 30 eurocent per minuut. Welkom bij Petnet, uw supersnelle en ultragoedkope provider. Toets 1 voor ons breinverwoestende pauzemuziekje, toets 2 voor het callcenter dat u minimaal 10 minuten aan de praat houdt, toets 3 voor vragen over internet, toets 4 …'

Ha, 3, toets! Prr-prr

'Met Chantal van de helpdesk, een hele goede middag. Kan ik u helpen?'

'Hallo Chantal. Gisteren ben ik aangesloten op internet van Petnet maar ik krijg geen verbinding.'

'Hebt u de computer al aan en uit gezet?'

'Ja Chantal.'

'O. Wat is precies het probleem?'

'Mijn computer maakt geen verbinding. Hij vindt wel mijn modem maar hij kan de aansluiting van de provider, van jullie dus, niet vinden.'

'Even kijken. Geen aansluiting provider, ja, die klacht horen we vaker. We hebben het antwoord op onze website gezet, www.petnet.nl'

'Daar kan ik niet kijken want ik heb geen internet.'

'O. Tjsa, we hebben geen informatie meer op papier … het staat op onze site. Daar kunt u op klikken. www…'

'Petnet.nl ja, ik weet het. Maar ik heb geen verbinding, dus ik kan niet klikken op de site!'

'O. Ja, nee, het spijt me, het staat echt alleen op onze site. Kunt u niet met een andere computer…?'

'Ik heb geen andere computer!!'

'Ah. Dat is vervelend. Ik ben bang dat we dan niets kunnen doen. Momentje…' Tuut-tuut-tuut-tuut

Reageren?
1 reactie


27 maart 2008
Combi toetje
Dit vergat ik te noemen bij de gecombineerde etenswaren. Een toetje. Vanillevla met draadjesvlees.

Yak! Nee, lekker. Men neme draadjesvlees (voor het recept vraag oma of kijk op internet bij draadjes- of stoofvlees). Niet te veel, een stukje dat op 1 eetlepel past. Dat stukje leg je op je eetlepel.

Dan vul je de rest van de eetlepel met vanillevla. De gele vla moet het vlees helemaal bedekken. Dan opeten.

Ben benieuwd wie het durft te proberen.

Reageren?
1 reactie


24 maart 2008
Grote tijdhobbel

Nog één voorbeeld van langzame tijd. (Jaja, hierna houden we erover op) Deze is wel toepasselijk in de Paastijd, met dood en wederopstanding en alles.

Stel, je bent in Parijs. Natuurlijk ga je naar de Eiffeltoren. Met de lift kom je bij de hoogste etage, je kijkt wat rond en je leunt tegen het hek. Helaas is dat door zure regen aangetast. Je valt door het hek en duikelt van de Eiffeltoren.

Hoelang duurt zo'n val? Geschat 10 seconden. Het is bekend dat op zulke momenten, vlak voor de dood, je leven als een film voorbij komt. Dus als je, zeg, 16 jaar bent, dan worden die 16 jaren in een blokje tijd van 10 seconden geperst. Dat levert een stuk langzame tijd van bijna 16 jaren op, ofwel een enorme tijdhobbel.

Iemand nog een laatste voorbeeld van langzame of snelle tijd? Dan stoppen we, want dit kost allemaal veel te veel eh tijd.

Reageren?20 maart 2008
Langzame tijd maakt tijdhobbels


Onthullend nieuws: er bestaan niet alleen tijdgaten maar ook tijdhobbels.

Waar ging het ook alweer over? Er is snelle tijd (vakantie), waardoor tijd zoek raakt. Dat zorgt voor gaten in de tijd. De vraag was waar die tijdgaten blijven. Dat weten we nu: ze worden opgevuld door tijdhobbels. Die ontstaan door een ophoping van langzame tijd.

Voorbeeld: je hebt een date, afgesproken in een cafeetje, je ontmoet elkaar en het klikt niet. Vanaf dat moment draait de klok boven de bar langzamer dan je ooit voor mogelijk hield. Dat is langzame tijd.

Bij langzame tijd hou je tijd over. Een date van 2 uur duurt gevoelsmatig vier weken: de tijd hoopt zich op tot een tijdhobbel van bijna 14 dagen.

Het goede nieuws is dat er ongeveer evenveel tijdgaten als tijdhobbels ontstaan in een mensenleven. Daardoor vullen die twee elkaar op. Zo blijft het kosmisch evenwicht in de tijd bewaard. Pfwoei.

Reageren?17 maart 2008
Time gap

De uitslag van het tijdonderzoek is schokkend. Vakantietijd en gewone tijd lopen op een heel andere snelheid, dat is bekend. Maar wat is het verschil in snelheid? Heftig veel, zo bleek vorige week. Er ontstaan zelfs tijdgaten door.

Dat is wetenschappelijk vastgesteld met de stopwatch van mijn opa. Geërfd in 1923 (voor mijn geboorte), altijd netjes bewaard in een houten kistje, opgepoetst met een wollen doek, was het nu de goede tijd om met die stopwatch de vakantietijd te meten ten opzichte van de normale tijd. Het resultaat?

De gewone kalendertijd tikte gewoon weg, één dag per dag. Maar de beleefde vakantietijd (de gevoelswaarde zeg maar) vliegt voorbij als een formule 1 raceauto. De seconden tikken zo snel weg dat je in minder dan 60 seconden door een vakantiedag heen bent. Over een week genomen is dat 7 x 60 seconden = 420 seconden. Een normale week heeft 604.800 seconden, dus in één vakantieweek ontstaat er een tijdgat van 604.800 - 420 = 604.380 seconden, ofwel bijna 7 volle dagen.

Mensen gaan constant op vakantie. Er ontstaat dus aan de lopende band tijdgaten. Waar blijft die tijd? Gebruiken ze het als reservetijd in rugbywedstrijden? Slaat iemand de zoekgeraakte dagen diep onder de aarde op om er energie uit te halen? Worden al die uren door een duister kantoor gedeclareerd en - bizarder nog - uitbetaald? Dat gaan we eens haarfijn uitzoeken.
Reageren?8 maart 2008
Timewarp


Wat is korter? 1 week, 7 dagen, 168 uur, 10.080 minuten of 604.800 seconden? Het is natuurlijk allemaal even lang. Tijd gaat even snel, of je het nou meet in milliseconden of in weken.

En toch … De komende week ga ik meten of mijn tijd net zo snel gaat als de tijd in de rest van de wereld. Met de stopwatch erbij.

Deze week ben ik namelijk met vakantie. De tijd gaat dan altijd minstens vier keer sneller. Twee keer knipperen met je ogen en **timewarp** de week is voorbij. Terwijl je in de normale wereld pas op dag 2 zit.

We zullen zien. Tot over 43 seconden.Reageren?5 maart 2008
De perfecte combisnack


Met eten kun je best lekker dingen combineren.

Paaseitjes van pure chocola bijvoorbeeld zijn goed te eten. Die van witte chocola ook. Puur en wit tegelijk in je mond is nog lekkerder. Of pindakaas met hagelslag op brood, ook voor veel mensen een lekkernij.

Hoe zit dat met snacks? Een losse Mars, trekdrop, pepermuntchocola, salmiakbal is lekker op zijn tijd. Maar twee of meer snacks samen opeten? Kweenie.

Toch vraag ik me af wat de perfecte combisnack zou zijn. Niet een glas Cola met Mentos erin. Ook geen schuimbanaantje met een mondvol Fisherman's Friends.

Een belegen Nuts met piccalilly zou kunnen.

Wat is jouw perfecte combisnack?


Reageren?
1 reactie


3 maart 2008
Geen scrubcrème nodigZondag liep ik langs de zee.

Het was mooi weer. Zon, niet te koud. Alleen stond er een hele harde wind. Dat gaf een mooie combinatie met al het fijne zand dat ook op het strand lag.

Al mijn dode huidcellen zijn weer verwijderd. Ik ben gestrandstraald.


Reageren?