Maart 2009

Terug naar Home30 maart 2009
Welkom vreemdeling-3
Bij het eten begon pa er over. 'Ben,' zei hij ernstig, 'Je maait het gras morgen weer, en dan zijn die letters weg. Okee?'

Hij knikte gedwee. 'Ja hoor.'

Die avond was het langer licht dan anders - de zomertijd was ingegaan - en Ben stond voor zijn raam. Het stond best leuk zo. Zonde om het te maaien.

Toen hij de volgende dag wakker werd, spitste hij zijn oren. Vliegende schotels? Hij liep naar het raam. O. Hij dacht even dat de aliens geland waren, maar het was het geluid van regen in de dakgoot. Natuurlijk regen, wat anders?

Toen klaarde zijn gezicht op. Een nat grasveld kon je niet maaien. Hij keek weer naar zijn boodschap. Het kon nog steeds, opschieten, bewoners van de ruimte. Hier Landen!

Reageren?22 maart 2009
Welkom vreemdeling-2

Zwetend zette Ben de grasmaaier tegen de schuur. Pfoei, warm. Een glas Tipsy Cola zou wel lekker zijn.

'Ben!' Het was ma. Als ze boos was noemde ze wel zijn naam goed.

Hij keek omhoog. Uit het slaapkamerraam stak haar rode hoofd: 'Wat heb je gedaan?'

Hij haalde zijn schouders op. 'Gewoon, gras gemaaid.'

'Je hebt het gazon verpest. Het lijkt wel of er hele grote letters in het gras staan.'

Hij knikte. 'Precies. Kunt u het lezen?'

Ze tuurde naar het grasveld. 'HOER LONDEN?'

'Bijna goed,' zei hij. 'HIER LANDEN.'

'Hier Landen? Waar slaat dat nou op?' zei ze.

'Op buitenaardse wezens natuurlijk. Zo weten de aliens waar ze moeten zijn.'

Reageren?15 maart 2009
Welkom vreemdeling-1

'Benny?'
Ben (noem me geen BENNY!!) keek op.
'Zou jij het gras niet maaien vandaag?'
O jee. 'Euh...'
Mamma keek met haar dodelijke blik. 'Nou?'
'Eh, ja mam. Ik ga het zo doen.'
Ze trok één wenkbrauw op. 'Zo?'
Hij legde zijn Superman tijdschrift weg. 'Ik ga al.'
'Dank je Benny. Je bent een schat.'
(BEN! IK HEET BEN!!) Zonder iets te zeggen liep hij naar buiten. Het gras maaien, waarom? Het was voorjaar maar het gras was nog haast niet gegroeid. Hij trok de maaier uit de schuur. Hij wou dat hij door mamma's jurkenkast heen kon maaien, zodat alles aan flarden werd gemaaid! Maar dat kon niet.
Wild duwde hij de maaier over het gras. RRRRRT! RRRRRT!
Toen kreeg hij een idee.

Reageren?4 maart 2009
Zijn honden dommer dan katten?-slot


De laatste etappe van dit uitputtende onderzoek naar de intelligentie van onze huisdieren is aangebroken. Wie is slimmer? De sluipende sijsjesrover of de blaffende bullenbijter?

We weten dat zowel de hond als de kat zo slim is als een kind van ongeveer 2 jaar. Honden zijn in hun gedrag vrij lomp maar weer wel heel enthousiast, ze likken met grote klodders slijm alles wat ze aardig vinden, ze maken loopgraven in grasveldjes en ze springen in moddersloten. Katten zijn subtieler, ze komen onhoorbaar aansluipen, geven kopjes, maar rijgen ook onschuldige vogeltjes of kikkers aan hun messcherpe nagels. In het manipuleren van de mens is de kat kampioen. De hond is daar te ongecompliceerd voor.

Na diepgaande studie moet de conclusie zijn: de kat is het slimst. De kat laat zijn baasje voor hem werken, slaapt 99 % van de tijd op het bed van de baas en lust alleen kattenvoer van de traiteur. De hond rent zich te pletter achter een stomme stok aan, slaapt op de mat en eet alles. Dus inderdaad: honden zijn dommer dan katten.

Reageren?