November 2009

Terug naar Home23 november 2009
In de trein (8) Het goede moment

Op een treinstation - elk station - hoor je omroepberichten.

Totaal onbelangrijke zoals: 'Dames en heren. In de vakantieperiode nemen minder mensen de trein. Daarom rijden er in de vakantieperiode minder treinen.'

Of erg belangrijke, zeg als je naar Bemmel wilt: 'De stoptrein naar Bemmel zal vandaag niet rijden.'

De onbelangrijke berichten worden op elk moment van de dag omgeroepen, met name als je er geen behoefte aan hebt. (Omdat ze onbelangrijk zijn, heb je dat natuurlijk nooit, daarom zou het veel beter zijn onbelangrijke berichten helemaal NIET om te roepen, maar dit terzijde)

De belangrijke omroepberichten daarentegen worden bewaard tot speciale momenten, namelijk als je er wel behoefte aan hebt. Hiervoor wacht men tot het zogenoemde goederentreinmoment.

Dan hoor je uit de luidsprekers: 'Dames en heren, de Intercity van 12:12 op perron 2 …'
He, denk je, daar sta ik nu, dat is mijn trein!
De luidsprekers gaan verder: '…vertrekt vandaag van perron…'
Vervolgens gaat de rest van de boodschap verloren in een oorverdovend geraas van een 3 km lange, piepende, schuddende, rammelende kalktrein die, getrokken door twee op vol vermogen daverende diesels zonder hoorbare knaldempers, op topsnelheid door het station dondert.

Als de stofwolken zijn opgetrokken, klinkt weer: 'Dames en heren. Soms zijn zakkenrollers actief. Let op uw eigendommen.'

Reageren?
1 reactie
12 november 2009
es - 4 (slot)


'Hallo, met Praxis? Bezorgt u ook thuis? Mooi, dan drie kuub bakstenen en 15 zakken cement. Kan dat vanmiddag nog? Tussen twee en vijf, prima, dank u.' Dat is geregeld. Ik wacht tot de vrachtwagen voor komt en ga mezelf inmetselen. Niemand krijgt me meer in een vliegende schotel. Maar… maar… waar blijven ze?

'Hallo, Praxis? Ik had vanmorgen gebeld over drie kuub bakstenen… ja, precies. Hoe bedoelt u, dat adres bestaat niet? Ik woon hier al 13 jaar. Nee meneer, ik maak geen grapje, ik wil dat u de stenen komt brengen en snel een beetje! Hallo? Hallo?' Nou ja, wat onbeleefd.

'Hallo Gamma? Kan ik drie kuub bakstenen en 15 zakken cement laten bezorgen? Op dit adres, ja, kan dat nog vandaag? Het is krap maar als ik extra betaal? Voor zes uur, ja, o, graag. Ik wacht erop, dank u.' Zie je wel. Ik wacht op de Gamma vrachtwagen en… Mmm. Zes uur. Kwart over zes, beetje laat.

'Hallo, Gamma? Ik had een uurtje geleden gebeld over drie kuub bakstenen… en 15 zakken cement, ja. Het adres bestaat niet? Nou ja, zijn jullie allemaal gek geworden?? Ik woon toch in mijn eigen huis? Toch?'

Nou zeg, wat is dit? En de deuren zitten opeens ook allemaal op slot. O ja, o ja? Mij maken ze niet gek. Dit huis is van mij, en het is echt.

Met deze klauwhamer ga ik alle muren van mijn huis bekloppen, dan weet ik zeker dat ze echt zijn. Eerst de binnenmuren. "Kloink, kloink." Hee, dat klinkt niet als steen. En hier? "Kloink!" Dat klinkt nog holler. Hier dan, in de slaapkamer. "Kloiiink, kloiink." O jee. Dat klinkt naar … metaal?

Kan niet, kan niet, kan niet. Hier, dit muurtje onder het raam in de keuken. "Boinnnggg!" Dat klinkt als een bronzen klok! Okee, ik sloop gewoon dit muurtje. Dan kan ik naar buiten. "Boing, Boingg, Boingg!" O jee. Onder het laagje stucwerk zit iets glimmends. Even wegkrabben, o. O! Het is metaal. Zilvergrijs metaal.

AAAARGH!!
(Abductees zouden zijn ontvoerd, abducted dus, door buitenaardse wezens.
Deze abductees zijn opgestraald naar een vliegende schotel, waar experimenten met ze zijn gedaan. Soms zijn ze daarna zwanger, of zijn hun hersens hergeprogrammeerd - zeggen ze)

Reageren?
3 november 2009
te - 3

Op tafel hebben ze me gelegd, een tafel van licht. In hun vliegende schotel. Drie of vier wezens stonden om me heen. Ze hadden buisjes, draadjes, tangen en messen en… ik moet even ademhalen … een boor.

De buisjes in mijn neus, de boor tegen mijn hoofd, het zaagje, ik weet het allemaal nog. Ik kon me niet bewegen. Hoorde alles, voelde alles. Tot ze mijn hersens eruit haalden, toen was het stil. Alsof je een batterij uit een zaklamp haalt.

En dan heb ik die nieuwe hersens. Waah! Ik kan nu heel goed kruiswoordraadsels doen. Ik vind opeens een Dacia Logan een mooie auto. In de rij staan voor het postkantoor is best een amusante tijdsbesteding. Ik denk erover aan Nordic Walking te gaan doen, SBS6 programma's worden steeds begrijpelijker, de Story is een kwaliteitstijdschrift. Salau mijn favoriete vakantiebestemming en, en, ik wil niets liever dan producten kopen van Tell Sell. Mijn huis ga ik van top tot teen felroze schilderen. Ik loop podologisch verantwoord op Bighorn gezondheidssandalen. Reclames voor wasmiddelen en goedkope leningen komen sinds kort heel geloofwaardig over.

Eén ding is zeker: het is goed mis, en daar ga ik wat aan doen.

Reageren?
1 reactie