September 2009

Terug naar Home24 september 2009
Herfststapel


Mario Vargas Llosa - De jonge honden van Miraflores
Michael Grant - Gone (Verlaten)
Nico Meijer - Het licht van Noneem
Rogier Hofman - Tommie Pondsteen - waar is kwantum x?
Jef Geeraerts - De derde cyclus
Nick Hornby - Smak
Philip Roth - Verontwaardiging
Isabel Allende - The Sum of Our Days
Elmore Leonard - When the women come out to dance
Marina lewycka - Two caravans
Jos Vandeloo - Vijf romans
Esther Freud - Love falls

Zo, helemaal klaar voor de herfst met een stapel boeken van 37,5 cm.

De windvlagen kunnen bulderen, bomen kreunend buigen, blaadjes vallen, temperaturen door het vriespunt zakken, regenvlagen horizontaal over de straat gieren - ik ben er klaar voor.

Eh, regen, wind, kou?

Reageren?
14 september 2009
Donald Duck met groene voeten-2


Wat is het succes van Donald Duck, dat was de vraag. Na een uitgebreide enquête (bij twee kinderen, een van 4 en een van 83) kwamen twee belangrijke factoren bovendrijven.

Ten eerste is hij vooral erg herkenbaar. Donald is getekend met allemaal dingen die in je geheugen blijven hangen. Die grote gele platvoeten. Dat matrozenpakje. Die gele snavel. Dat opvliegende karakter, steeds ruzie, als een kip zonder kop rondrennen.

Ten tweede klopt zijn karakter nog ook - met echte eenden dus. Kijk maar naar eenden in de vijver. Ze zijn ongeduldig, opvliegend, snel in paniek en - als het om stukjes brood gaat - egoïstisch. Precies zoals Donald. Goed gezien van de tekenaar. Daarom houdt onze rare eend het al zoveel jaar uit. Daarom, en omdat zijn gele platvoeten niet groen zijn.


Reageren?
1 reactie1 september 2009
Donald Duck met groene voetenIedereen kent Donald Duck. De eend met het korte lontje, het matrozenpakje en de gele platvoeten.

Maar zou hij ook zo beroemd geworden zijn als hij groene voeten met hamertenen had? En geen matrozenpak aanhad maar een regenjas? En minder opvliegend was? Juist die eend deed het 'm en niet bijvoorbeeld een vriendelijke muis als Mickey Mouse. Het succes van Donald, waar komt dat vandaan?

Reageren?
1 reactie